Leerlingenraad "Het Binkoms hof"

De leerlingenraad, wie zijn ze ? Wat doen ze?

Omdat we samen school maken ontstond het idee om een leerlingenraad op te richten. Leerlingen leren zo mee nadenken over onze school, discussiëren over afspraken en regels. Er wordt ook naar de leerlingen hun mening geluisterd.

 

Hoe kozen we deze afvaardiging van leerlingen? In elke klas mochten de kinderen een meisje en een jongen kiezen waarvan zij denken dat ze hun klas goed kunnen vertegenwoordigen. Onderaan kan u de leden zien.

De leerlingen uit de raad zijn het klankbord voor hun klas, zij brengen ideeën, suggesties, acties mee en nemen feedback mee naar hun klas.

Over enkele onderwerpen valt er niet te discussiëren, zoals de schooluren, het aantal lesuren deze worden goed afgebakend omdat zij wettelijk bepaald zijn.

Door zo over een aantal zaken te praten en naar voorstellen en ideeën van elkaar te luisteren, in het bijzijn van directie en enkele leerkrachten proberen we de kinderen het gevoel te geven dat ze erbij horen en hun mening waardevol is.

We komen één keer per maand samen.

"Binkoms Hof" is de naam van de Binkomse leerlingenraad.

Verslagen van de leerlingenraad

Verslag 1    Verslag 2      Verslag 3 en toen was er code oranje en mogen we geen groepen mixen. Helaas sadgeen leerlingenraad meer tot later te bepalen datum.

 

 

 

 


Wie is wie > Leerlingenraad"Het Binkoms hof"